2 min read

Als groothandel het verschil maken in uitdagende tijden

Als groothandel het verschil maken in uitdagende tijden

Leveringszekerheid bieden aan klanten is voor steeds meer groothandels een uitdaging. Waar klanten lange tijd van ‘vandaag besteld, morgen in huis’ konden uitgaan is dit voor veel materialen en artikelen verleden tijd.

Veel groothandels hebben artikelen, als tijdelijke oplossing, in nalevering staan. Voor klanten betekent dit misgrijpen, of zelfs het stil moeten leggen van projecten. Dit heeft vervolgens invloed op de klanttevredenheid en het vertrouwen in de groothandel. Niet ideaal dus. Gelukkig is er een manier waarop je als groothandel aan klanten een oplossing kunt bieden die het verschil gaat maken.

 

Behoefte aan lokale voorraad

Groothandels zien onder hun klanten een toename in de behoefte aan het houden van lokale voorraden. Op deze manier proberen zij de onzekerheid rondom levertijden en beschikbaarheid tegen te gaan en te garanderen dat zij niet misgrijpen. Daarmee verschuift de aanpak bij het plaatsen van bestellingen van just-in-time naar just-in-case. Bestellers nemen graag grotere hoeveelheden in één keer af, om zo de eigen voorraad op peil te houden. En met deze toenemende behoefte aan lokale voorraad neemt ook de behoefte aan efficiënt voorraadbeheer toe. Zo willen klanten een gestructureerd magazijn en inzicht in de voorraadstatistieken.

 

Lever toegevoegde waarde

Als groothandel kun je je klanten hierbij helpen, door hen een oplossing aan te reiken die het probleem van beschikbaarheid verhelpt. Maak het verschil door hen een voorraadbeheersysteem te bieden, waarmee zij niet alleen in één oogopslag inzicht hebben in de eigen voorraad, maar ook eenvoudig bestellingen plaatsen, artikelen toevoegen en bestelstickers printen. Met BarTrack bied je een totaaloplossing, die samenwerken met de klant mogelijk maakt. 

 

Werk samen met de klant

Op het online platform kun je samenwerken met je klant. Maak voorraadlocaties aan en voeg hier artikelen aan toe. Per voorraadlocatie kun je de gewenste bestelhoeveelheid aangeven, zodat er bij het plaatsen van een nieuwe bestelling automatisch de juiste hoeveelheid wordt besteld. Op basis van uitgebreide voorraad- en bestelstatistieken kun je de klant vervolgens goed adviseren. Zo zorg je samen voor de optimale samenstelling van de voorraad. Daarnaast kun je voor klanten bestelstickers printen die hen helpen bij het behouden van een gestructureerd magazijn. Op deze stickers kan de positie van het artikel en de gewenste bestelhoeveelheid worden aangegeven. Het bestellen van aanvullingen is na het scannen van de barcode op de sticker slechts een druk op de knop. 

 

De voordelen

  • Overzichtelijk voorraadbeheer zorgt dat de klant eerder lokaal voorraad houdt
  • Klanten nemen grotere hoeveelheden af. Dat betekent minder beweging; grotere hoeveelheden in één keer leveren
  • Voor klanten de mogelijkheid om zonder de hulp van de groothandel hun voorraad te beheren
  • Altijd inzicht in bestelgedrag van collega’s, met ‘samen bestellen’
  • Samen met de klant inzicht in dezelfde voorraadlocatie
  • Bepaal per klant de ordermethode
  • Ontvang meer digitale orders via de FTP-server, per e-mail, via de webwinkel of middels een API koppeling
  • Realtime statistieken beschikbaar 

 

Het verschil maken voor jouw klanten?

Maak dan een afspraak voor een demonstratie. Binnen 30 minuten laten wij je graag zien hoe BarTrack ook voor jouw groothandel het verschil kan maken.

 

Plan een online demonstratie

 

Groothandel bespaart kosten, verbetert operationele efficiëntie

Groothandel bespaart kosten, verbetert operationele efficiëntie

BarTrack's geavanceerde voorraadoptimalisatie bij afnemers heeft aanzienlijke voordelen voor groothandels. Niet alleen leidt het tot een verhoogde...

Read More
Ontdek de kracht van 2BA voor jouw groothandel

Ontdek de kracht van 2BA voor jouw groothandel

Ontdek de opwindende mogelijkheden van de recente integratie tussen BarTrack en 2BA, die jouw groothandel naar nieuwe hoogten tilt. Deze samenwerking...

Read More
Eenvoudig je orderkosten verlagen? Zo doe je dat!

Eenvoudig je orderkosten verlagen? Zo doe je dat!

Ordermanagement, ook wel het ontvangen en verwerken van bestellingen is voor iedere groothandel cruciaal. Dit is hét proces dat efficiënt moet...

Read More