De locatiecode maakt BarTrack het slimste voorraadbeheer systeem

Er bestaan enorm veel voorraadbeheer systemen. Vaak complexe software-oplossingen, gebouwd door bevlogen teams, die allemaal beloven het beheren van voorraden zo makkelijk mogelijk te maken.

BarTrack heeft ruim 20 jaar ervaring met het bestellen van voorraadartikelen. Door goed naar onze klanten te luisteren hebben we daar nu ook voorraadbeheer aan toegevoegd.

Wat maakt het BarTrack Voorraadbeheer systeem nu anders? Wat doet BarTrack wat anderen niet doen?

Voorraad organiseren én direct bestellen

BarTrack is anders dan welk ander voorraadbeheer systeem. En wel om de volgende reden:

  1. Selecteren door het scannen van een locatiecode
  2. Niet alleen administreren ook direct bestellen bij je favoriete groothandel
  3. Afdrukken van barcodes via de BarTrack app

Inrichten voorraadlocatie

BarTrack is anders dan andere voorraadbeheer systemen. Het is namelijk een voorraadbeheer èn bestelplatform in één.

  1. Genereren van unieke locatiecodes om je voorraad te beheren
  2. Niet alleen beheren maar ook direct bestellen bij je favoriete groothandel
  3. Afdrukken van barcodes via de BarTrack app

Inrichten voorraad met locatiecodes

Zonder barcodes kan je ook niets scannen... logisch toch? Wat is de eenvoudigste manier om deze codes bij de besteller te krijgen? ... is dan de logische volgende vraag.

Ervaring leerde ons dat het binnen een voorraadbeheer systeem veel werk is om op de voorraadlocatie de juiste barcodelabels te plakken. Veel groothandels worstelen met dit probleem. Ook bestellers vinden dit gedoe omdat het vaak veel tijd kost.

Iedere groothandel die wordt aangesloten op het BarTrack platform wordt daarom intensief begeleid. De afgelopen periode heb ik ook zelf regelmatig voorraadlocaties bij klanten van de groothandels bezocht. Zo kom je nog eens ergens. Van tandartspraktijk tot een kartonfabriek.

Allemaal hebben ze veel artikelen op voorraad liggen die ze snel en foutloos willen bijbestellen. Op de voorraadlocatie wordt met pen en papier opgenomen wat er moet worden besteld. Vaak zijn de artikelen die er op de locatie liggen afkomstig van verschillende leveranciers. Daarna wordt er plaatsgenomen achter een PC en worden de webwinkel van de verschillende groothandels of leveranciers bezocht. De artikelen worden opgezocht en besteld. Een hele klus.

De locatiecode maakt het inrichten en beheren van de locatie wel heel eenvoudig.
voorraadbeheer systeem door  locatiecode
locatiecode

Aan bestellers of aan groothandels verstrekt BarTrack zogenaamde locatiecodes. Dit zijn QR codes op sticker die door de besteller op de voorraadlocatie wordt geplakt. Voorbeelden van voorraadlocaties zijn; een magazijnkast of -stelling, een schap maar ook de inhoud van de bedrijfsbus kan een voorraadlocatie zijn.

Op het moment dat deze locatiecode voor de eerste keer met de BarTrack App wordt gescand zal de app vragen de locatie een naam te geven. Hierna kunnen eenvoudig artikelen worden toegevoegd aan deze locatie. Gewoon, door deze op te zoeken in de app en ze te selecteren. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er ruim 1.3 miljoen artikelen in de HuB opgeslagen, aangeboden door meer dan 17 groothandels...

Scan de locatiecode en bestel bij je favoriete groothandel, zo simpel is het!

Het bestellen van voorraadartikelen wordt hierna een fluitje van een cent! Scan met de BarTrack app de locatiecode. Er wordt direct een lijst getoond met alle artikelen die aan deze locatie zijn toegevoegd. Selecteer de artikelen die je wil bestellen en klik op verstuur.

Het maakt niet uit bij welke groothandel je de artikelen bestelt. Selecteer je 10 artikelen die worden geleverd door 4 leveranciers dan zorgt BarTrack ervoor dat de bestellingen bij de juiste leverancier worden afgeleverd.

Geen gedoe meer met opzoeken van artikelen in webwinkels van verschillende leveranciers. Scan, Klik, Klaar

Print barcodes van je veel bestelde artikelen

Stel, je hebt een stelling met daarin 40 bakjes en ieder bakje liggen voorraadartikelen. Deze 40 artikelen heb je toegevoegd aan een voorraadlocatie. Deze locatiecode heb je keurig op de stelling geplakt. Wanneer je nu de locatiecode scant verschijnt in de app op je mobiel een lijst met 40 artikelen. Best een hoop.

Om het bestellen in dit geval te versnellen kan je via de BarTrack app per bakje een barcode printen. Plak deze barcode op het bakje. Door niet de locatiecode te scannen maar de barcode op het bakje, kun je het artikel direct selecteren en eenvoudig toevoegen aan je bestellijst.

We zijn dagelijks druk bezig met het optimaliseren van beheer - en bestelprocessen. Alles met het doel het bestellen van voorraadartikelen zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat is onze missie. Loop je tegen problemen aan of heb je een goed idee om het bestellen nog verder te vereenvoudigen, horen we dat natuurlijk graag.

voorraadbeheer voorraadmanagement