2 min read

Eenvoudig je orderkosten verlagen? Zo doe je dat!

Eenvoudig je orderkosten verlagen? Zo doe je dat!

Ordermanagement, ook wel het ontvangen en verwerken van bestellingen is voor iedere groothandel cruciaal. Dit is hét proces dat efficiënt moet verlopen wil je tijd en kosten minimaliseren.

Het kan erg veel werk zijn om de orders te verwerken. 80% van je kosten komt in veel gevallen van maar 20% van je bestellers. Dit zijn de bestellers die orders aanleveren die handmatig moeten worden verwerkt. Het percentage moet omlaag. Digitalisering is hierin the key.

 

Digitale orders ontvangen

Vaak wordt er bij het ontvangen van bestellingen gebruik gemaakt van meerdere kanalen. Klant is immers koning. Zo is er een aantal klanten dat graag telefonisch orders doorgeeft, weer andere klanten bestellen graag via de webshop of leveren de orders vanuit hun ERP systeem aan. Natuurlijk zijn er ook klanten die dit liever per mail doen. Dan moeten we verder het nieuwe kanaal WhatsApp niet vergeten. Steeds meer bestellers maken gebruik van deze "handige" besteloplossing. Herken je dit? Duidelijk dat die bestellingen die in het juiste digitale formaat worden aangeleverd de voorkeur genieten. Deze kunnen immers vaak zonder extra handeling door de groothandel worden verwerkt.

Wellicht zou het overzichtelijker zijn om de orderstroom via één kanaal te ontvangen. En dat is waar BarTrack voor groothandels om de hoek komt kijken. Het platform is laagdrempelig opgezet voor bestellers. Zij kunnen bestellen via een App, door het scannen van barcodes of eenvoudig online. Iedere groothandel kan er binnen no time mee van start kan gaan. 

Nadat het account is aangemaakt en geactiveerd kan iedere groothandel aangeven hoe zij de orders zouden willen ontvangen.

Optie A: Orderregels worden geplaatst in je webshop

Je kunt er ook voor kiezen om de bestellingen direct via je webwinkel  te verwerken. In dit geval past de groothandel de webshop technisch aan, waardoor er orderregels vanuit BarTrack in de webwinkel geplaatst kunnen worden. De besteller ontvangt na het bestellen met BarTrack een e-mail. In deze e-mail bevindt zich een link. Door te klikken op de link wordt de besteller geleid naar je webshop. Na inloggen liggen alle via BarTrack bestelde artikelen in de winkelwagen van je webshop.  

Optie B: Ontvang Orders als CSV bijlage per e-mail

Tijdens een online demonstratie zullen we de verschillende mogelijkheden voor het aanleveren van digitale orders bespreken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle orders per e-mail te ontvangen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Wanneer je aangeeft graag bestellingen per e-mail te willen ontvangen stemmen we samen af in welk formaat je dit wenst te ontvangen. Wanneer er een bestelling wordt gedaan ontvang je vervolgens een e-mail met een CSV bestand in het juiste formaat als bijlage. Dit bestand kun je vervolgens eenvoudig in het eigen systeem verwerken.  

Optie C: Ontvang orders op je FTP server 

Een andere mogelijkheid om digitale orders te ontvangen is via je FTP server. Het is in BarTrack mogelijk om in te stellen dat het orderbestand wordt verstuurd naar de FTP server van de groothandel. 

Optie D: API Koppeling

BarTrack biedt de mogelijkheid orderregels op te halen via de BarTrack API. Moet BarTrack worden gekoppeld aan de API die de groothandel beschikbaar heeft dan is dat ook mogelijk.  

Bespaar veel tijd én kosten en koppel nu met BarTrack!

De bestellingen die via BarTrack zijn geplaatst ontvang je dus allemaal digitaal. En dat gaat je veel tijd schelen. Zo importeer je de bestelling met een druk op de knop in het eigen systeem van de groothandel. Handmatig bestellingen verwerken is daarmee verleden tijd. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw groothandel? We vertellen je er graag meer over in een online demo.

 

Plan een online demonstratie

 

BarTrack levert de groothandel kostenbesparingen en verbeterde operationele efficiëntie

BarTrack levert de groothandel kostenbesparingen en verbeterde operationele efficiëntie

Het optimaliseren van de voorraadniveaus bij afnemers met behulp van BarTrack biedt groothandels niet alleen voordelen op het gebied van...

Read More
Waarom je BarTrack zou moeten gebruiken naast het bestellen via je ERP

Waarom je BarTrack zou moeten gebruiken naast het bestellen via je ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is een softwaretoepassing die bedrijven helpt bij het beheren van hun verschillende...

Read More
Een barcode of een QR code?

Een barcode of een QR code?

Of je een streepjescode of een QR-code moet gebruiken, hangt af van het doel dat je wilt bereiken en de informatie die je wilt coderen. Beide codes...

Read More