Skip to the main content.

1 min read

Van handscanner naar mobiele App

Van handscanner naar mobiele App

Al in 1949 tekende Joe Woodland met zijn vingers in het zand van Miami Beach de contouren van wat nu de barcode is. De jaren erna bleek het een enorme uitdaging om het idee van de barcode uit te werken tot een toepasbaar product. Het duurde liefst tot de uitvinding van de laser in de jaren ‘60 om het patroon van lichte en donkere streepjes, afwisselend dik en dun, snel en foutloos te lezen. En pas in 1974 werd het eerste consumentenproduct met barcode gescand in de supermarkt van Troy, USA.

Inmiddels zijn barcodes niet meer weg te denken uit de maatschappij en vormen de sleutel voor elke logistieke keten. Voor zowel de consument als industrie.

 

De mobiele telefoon als barcode-scanner

Barcode scanners bestaan er in talloze vormen en maten, voor verschillende toepassingen en met verschillende functionaliteiten. Relatief nieuw is de ontwikkeling van toepassingen voor smartphones die in staat zijn om barcodes te lezen. In het begin waren deze Apps nog relatief onbetrouwbaar omdat de camera van de mobiele telefoon gewoonweg niet van voldoende kwaliteit was om barcodes correct te kunnen lezen. Inmiddels kan de camera van de gemiddelde smartphone zich meten met die van een compacte fotocamera. En hierdoor is ook de kwaliteit van het scannen via de telefoon sterk verbeterd. Samen met de toegenomen rekencapaciteit zorgt dit ervoor dat een breed scala aan barcodes en QR-codes gewoon met je mobiele telefoon gescand kunnen worden.

Voordelen van scannen met de mobiele telefoon

Inmiddels kan een scan-oplossing op een telefoon met dezelfde kwaliteit scannen als een moderne handscanner. Maar een smartphone heeft natuurlijk een paar extra voordelen. De meest voor de hand liggende is dat je niet meer hoeft te investeren in een aparte handscanner. Want die heb je namelijk altijd bij je in de vorm van je telefoon. Daarnaast biedt de scan app software de mogelijkheid om allerlei extra functionaliteiten toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld het tonen van uitgebreide productinformatie, afbeelding(en) van het artikel, het kunnen toevoegen of verwijderen van artikelen, etc. etc.

Kortom, de bestel App kan daarmee uitgroeien tot een instrument waarmee je veel meer kan dan het simpelweg scannen van een barcode. Zoals het beheren van voorraad. En dat is precies wat we bij BarTrack hebben gedaan. BarTrack is een compleet en digitaal bestelplatform waarmee je online je voorraad beheert. Gewoon op je mobiele telefoon. Voorraadlocaties toevoegen (stellingkasten, magazijnstellingen maar ook inrichting van bedrijfsauto’s), artikelen daaraan toewijzen en de omloopsnelheid daarvan beoordelen. Het kan allemaal. En bestellen is vervolgens eenvoudig: barcode scannen, controleren en verzenden. Scan, klik, klaar! Zo eenvoudig kan voorraadbeheer zijn.

Zo print je eenvoudig zelf barcode labels

Zo print je eenvoudig zelf barcode labels

Veel kleinere bedrijven worstelen met het bijhouden van de lokale voorraad. Immers, als ondernemer heb je snel een product nodig, haalt dat uit het...

Read More
5 Redenen om met je Mobiel te bestellen!

5 Redenen om met je Mobiel te bestellen!

Schrijf jij ook nog de producten die je moet bestellen op een lijstje en belt ze daarna door naar je groothandel? Of misschien zoek je ze zelf op in...

Read More
Ruim 1 miljoen OPN2001 scanner eigenaren kunnen bestellen met BarTrack

Ruim 1 miljoen OPN2001 scanner eigenaren kunnen bestellen met BarTrack

Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat ik voor het eerst het ontwikkelteam van Opticon ontmoette. Er was een duidelijke reden voor deze ontmoeting....

Read More