1 min read

Zo print je eenvoudig zelf barcode labels

Veel kleinere bedrijven worstelen met het bijhouden van de lokale voorraad. Immers, als ondernemer heb je snel een product nodig, haalt dat uit het magazijn …. maar je vergeet vervolgens de gegevens of de barcode te noteren. Je hebt het immers druk, druk, druk. En dat wordt alleen maar lastiger als je met meer collega’s bent. Vaak weten zij niet eens hoe ze moeten noteren dat er een product uit de voorraad is gehaald. Totdat je op een gegeven moment misgrijpt.

Maar dat is helemaal niet nodig. Want daarvoor is nu een oplossing: BarTrack. Kort gezegd scan je met deze App de barcode of QR code van een product waarna deze automatisch besteld wordt bij de groothandel. Handig, toch? Een App op je telefoon, barcode scannen en bestellen maar. Scan, klik, klaar. En nog helemaal gratis ook.

Altijd de juiste barcodes in je magazijn

Maar dan zit je nog met het volgende probleem. Hoe zorg ik voor de juiste barcode stickers of labels in mijn magazijn? Ook daarvoor heeft BarTrack een oplossing. Die kun je in het vervolg namelijk gewoon zelf printen!

Ga na naar de BarTrack website en kies voor 'log in'. Scan vervolgens de QR-code met en je bent ingelogd. Eenmaal veilig ingelogd kun je zelf voorraadlocaties aanmaken en daar artikelen aan toevoegen. Per voorraadlocatie kun je vervolgens de barcodes van deze artikelen printen. Maak zo veel voorraadlocaties aan als je wil, zo heb je minder artikelen per locatie en dat verhoogt het overzicht.

Tenslotte hoef je alleen nog maar te kiezen hoe je de barcodes wil printen. Je kunt kiezen voor Avery stickers maar je kunt ook labels printen op een Dymo Labelwriter. Aan jou de keus. En oh ja, wil je niet een hele lijst opnieuw afdrukken maar slecht een paar van de labels, dan kan dat ook hoor.

Zo kun je het magazijn heel eenvoudig van barcode labels voorzien. Nabestellen wordt zo een stuk eenvoudiger en je bespaart tijd en kosten. En niet onbelangrijk: de ergernis van misgrijpen is ook verleden tijd.

Als groothandel het verschil maken in uitdagende tijden

Leveringszekerheid bieden aan klanten is voor steeds meer groothandels een uitdaging. Waar klanten lange tijd van ‘vandaag besteld, morgen in huis’...

Read More

Zo voorkom je misgrijpen bij lange levertijden

Beschikbaarheid van materialen vormt een steeds grotere uitdaging. Waar je voorheen van ‘vandaag besteld, morgen in huis’ kon uitgaan is dit niet...

Read More

Terugblikken op een half jaar bij BarTrack - Maryn

Maryn is evenals Jim inmiddels alweer ruim een halfjaar bij BarTrack in dienst als partner manager. Ook aan hem stellen we graag een aantal vragen...

Read More