Ruim 1 miljoen OPN2001 scanner eigenaren kunnen nu ook bestellen met BarTrack

Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat ik voor het eerst het ontwikkelteam van Opticon ontmoette. Er was een duidelijke reden voor deze ontmoeting. We waren op zoek naar een kleine scanner die kon worden opgeladen via je computer. Waarom...? Nou simpel, we leverden dagelijks handscanners aan onze bestellers die waren voorzien van een batterij (Symbol CS1504). 

OPN2001 handscanner

Opticon OPN2001 Handscanner

Dat ging in de eerste periode natuurlijk helemaal prima. Iedereen kon bestellen en was blij met onze besteloplossing. Totdat de batterijen leeg raakte en wij dagelijks scanners retour gestuurd kregen. Allemaal met het verzoek de batterij te vervangen. Dat moest anders...

Opticon heeft deze handschoen opgepakt en in nauwe samenwerking met BarTrack is de OPN2001 scanner ontwikkeld. Dat heeft Opticon geen windeieren gelegd. Het is één van hun beste lopende producten geworden!! Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 1 miljoen OPN2001 scanners in omloop. BarTrack heeft deze nu per 1 oktober aan haar bestelplatform toegevoegd. Dit betekent dat je nu ook met de Opticon scanners bij BarTrack kunt bestellen: barcode scannen, scanner uitlezen en bestellen maar!

BarTrack app

Het bestellen met de BarTrack app gaat razendsnel. Na het scannen krijg je direct een overzicht van je bestelling. Daarnaast beheer je er heel eenvoudig je voorraad mee. En stel je bijvoorbeeld ook je minimale en maximale voorraden per artikel in. Dus nooit meer nadenken over hoeveel items je moet bestellen. Dat doet BarTrack voor je.
De app is gratis te downloaden. Een Handscanner kost daarentegen € 125,- (excl. BTW) In de jaren voor de introductie van de app heb ik heel wat discussie gehad over de kosten de handscanner. Bestellers wilde deze kosten in veel gevallen niet betalen... Met de introductie van de app werd dit kostenprobleem van de scanner opgelost.

Waarom dan toch weer de handscanner toegevoegd als bestelmethode?

 

Eigenlijk zijn er twee belangrijke redenen

  1. Niet op alle bestellocaties is het gebruik van een mobiele telefoon toegestaan of gewenst. BarTrack is actief in verschillende markten. Zo wordt BarTrack al jaren gebruikt door tandartspraktijken en tandtechnische laboratoria om verbruiksmaterialen te bestellen. In een dergelijke patiëntenomgeving is de telefoon vaak niet gewenst. Verder werden we geconfronteerd met gevallen waar een mobiele telefoon niet is toegestaan omdat je er foto’s mee kan maken en versturen. Voorraden liggen vaak op de meest bijzondere plaatsen (...)
  2. Door het grote succes van Opticon zijn er meer dan 1 miljoen scanners in omloop. Alle eigenaren van deze scanners kunnen nu ook bestellen bij BarTrack.

BarTrack for Desktop

Om de scanner te kunnen uitlezen moet je software installeren op je PC. BarTrack biedt deze software aan onder de naam BarTrack voor Desktop.

Deze, door Microsoft en Apple gecertificeerde software, kan vanuit de respectievelijke app shops gratis gedownload worden.

Was echt een heel gedoe om de BarTrack voor Desktop software goedgekeurd te krijgen door Apple en Microsoft, maar het is dan eindelijk gelukt.

 

De installatie van de software is erg eenvoudig en door certificering in veel gevallen zonder hulp van IT beheer op een PC mogelijk. Verder voordeel is nu dat we BarTrack voor Desktop eenvoudig op iedere PC kunnen updaten. Updaten is noodzakelijk om in de toekomst vernieuwingen te kunnen toevoegen.

bartrack for desktop; handscanner

BarTrack for Desktop voor PC & Mac

Eenmaal geïnstalleerd is de werking simpel: scan de barcode, sluit de scanner aan op de pc en open de BarTrack voor desktop software. De artikelen worden automatisch ingelezen en verschijnen direct op het scherm. Even controleren en klaar. De artikelen zijn besteld.

Heb je een scanner en wil je zelf eens proberen hoe je kan bestellen met een OPN2001 scanner? Download onderstaande software op je PC of Mac en activeer je account...

Installeer BarTrack for Desktop voor PC:
https://www.microsoft.com/nl-nl/p/bartrack-for-desktop/9p8w7wvdgp7z?activetab=pivot:overviewtab

Installeer BarTrack for Desktop voor Mac:
https://apps.apple.com/us/app/bartrack-for-desktop/id1551985630

voorraadbeheer onlinebestellen